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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  27/04/2011
Data da última atualização:  29/04/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, F. A. C.; PIROVANI, C. P.; MENEZES, S. P.; SANTIAGO, A. S.; CASCARDO, J. M. C.; MICHELI, F. F. L.; GESTEIRA, A. S.
Afiliação:  Fabiana A. C. Silva, UESC; Carlos Priminho Pirovani, UESC; Sara Pereira Menezes, UESC; André da Silva Santiago, UESC; Julio Cezar de Mattos Cascardo, UESC; Fabienne Florence Lucienne Micheli, CIRAD-BIOS; ABELMON DA SILVA GESTEIRA, CNPMF.
Título:  Action of the pathogenesis-related protein PR10 from Theobroma cacao in triggering response mechanisms of Moniliophtora perniciosa.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 3, 2011, Ilhéus. Resumos. [S. l.]: Sociedade Brasileira de Genética, 2011. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Notas:  pdf 35180
Conteúdo:  Cacao (Theobroma cacao L.) is an important commodity worldwide, but its production is limited by destructive diseases such witches? broom, due to the fungus Moniliophthora perniciosa. The high recombination rate and genetic variability of this fungus promoted resistance breakdown of cacao and annihilated the efforts made by the Brazilian government to reduce the disease impact on plantations. According to the literature, pathogenesis related-proteins (PRs) plays an important role in defense/resistance mechanisms of the plant submitted to various biotic and abiotic stresses. A cDNA clone encoding a PR10 (named TcPR10) was obtained from a cacao-M. perniciosa EST library. The corresponding recombinant protein (expressed in Escherichia coli BL21(DE3)) present a strong antifungal activity against M. perniciosa, as previously demonstrated. In this work, we developed a proteomic analysis of the fungus cultivated in the presence of TcPR10, using 2DE-MS/MS. M. perniciosa was grown in CPD 2% agar medium; after 15 days, the fungal hyphae were broken and were grown in presence of 3 µg/mL of TcPR10 for 1h.Then, the total proteins were extracted using the ADP method, followed by a simple cleaning using the method of SDS-dense and phenol. The quantification was made using a 2-D quantification kit. The proteins were extracted in triplicate and separated using a 12% bi-dimensional SDS-PAGE gel. The 2D map analysis showed approximately 300 ?spots? per gel (control and one hour treatment) with... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bi-dimensional gel; Fungal disease; Pathogenesis related-protein PR10; TcPR10 protein.
Thesaurus Nal:  mass spectrometry.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF27693 - 1UPCRA - PPCD2011.0012011.001
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1.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, R. L. de; PIMENTEL, M. B. M.; CAIERAO, E.; PIRES, J. L. F.; PATRICIO, D. I.; WIETHÖLTER, S.; POSSER, G. F. Variáveis experimentais para as culturas do trigo, triticale, centeio, cevada e canola. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2016. 89 p. (Embrapa Trigo. Documentos online, 159).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Trigo.
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